vineri, 20 aprilie 2012

Vanturile solare

NASA a făcut făcut publice imagini cu o erupţie solară uimitoare care a avut loc luni, 16 aprilie.Explozia solară este considerată drept una moderată, de clasa M1.7. Anul acesta au fost erupţii mult mai mari, însă cea de luni a impresionat prin frumuseţea ei.

Erupţia a fost surprinsă de sonda SDO (Solar Dynamics Observatory) de la NASA. Ea nu a fost îndreptată către Pământ.

Astronomii măsoară erupţiile solare pe o scară cu trei categorii: C, M şi X. Cele din clasa C sunt cele mai slabe, iar cele din clasa X sunt cele mai puternice.

Soarele se află acum în faza activă din ciclul său de 11 ani şi va atinge maximul în 2013.        http://solarham.com/cmewatch2.htm  http://spirituletern.blogspot.com/2012/04/valorificarea-vanturilor-solare.html   http://eusuntsuveranavatarimpersonal.blogspot.com/   

Un mesaj planetar din partea Hathorilor

prin Tom Kenyon
Nota:
In acest mesaj este vorba despre corpul KA (un termen din alchimia egipteana antica), in care se vorbeste despre felul in care puteti folosi acest corp energetic unic, ca sa atrageti spre voi energii de inaltare, din activitatea intensa a Soarelui. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu corpul KA – corpul vostru KA este un al doilea corp, „invizibil”, care are aceiaşi forma si marime ca si corpul vostru fizic. Acest corp energetic inconjoara şi se intrepatrunde, în acelasi timp, cu corpul vostru fizic. Uneori, acest corp este numit dublul eteric sau geamanul spiritual. Corpul KA are similaritati cu ceea ce este numit corpul Chi in unele traditii (taoism) si cu corpul pranic sau eteric, in anumite traditii yoghine. Prin natura sa, corpul KA poate atrage spre el – iar apoi in corpul fizic –  energii deosebit de binefacatoare, care accelereaza evolutia spirituala.


Mesajul


Acum va aflati intr-o perioada de timp mai instabila, in ce priveste transfomarea planetara.

Soarele vostru, astrul solar al sistemului vostru planetar, isi amplifica potentialul energetic si intra intr-o perioada de instabilitate crescuta, de explozii solare si furtuni magnetice. In timp ce aceste actiuni va vor crea probleme la nivel de telecomunicatii si de tipare meteorologice, in cadrul acestei activitati solare, exista si un imens potential de a evolua, despre care dorim sa vorbim.


La fel ca voi, Soarele vostru are un corp eteric, un KA solar, daca vreti. Acest corp eteric al Soarelui se extinde la milioane de kilometri de granitele Soarelui in sine. Pamantul vostru se impaca bine cu acest camp auric al Soarelui eteric si, asa cum exploziile si vanturile solare, ce antreneaza particule incarcate in mediul vostru, va influenteaza la nivel fizic, ele va influenteaza si la nivel eteric. Intr-adevar, aceste particule foarte incarcate, care va provoaca dificultati in dimensiunea voastra fizica, sunt un fel de hrana pentru KA-ul vostru, pentru corpul vostru eteric.


Atitudinea mentala si starea voastra emotionala/vibratorie sunt cele care determina daca aceste particule solare sunt o sursa de hrana si de evolutie, sau o sursa de suparare si de in-volutie.


In acest mesaj nu intentionam sa vorbim despre numeroasele provocari fizice ce vor aparea in timpul acestei intensificari a activitatii solare, ci ne vom concentra asupra lucrurilor care va vor ajuta sa valorificati cel mai important avantaj privind evolutia, din ceea ce se petrece cu Soarele sistemului vostru solar.


Asa cum exista eruptii de foc si de energie fotonica emanate de Soare, in timpul activitatii solare, la fel exista si explozii de lumina interdimensionala sau spirituala, ce emana din corpul vostru KA. Intr-adevar, privita dintr-o anumita perspectiva, o activitate solara intensa corespunde unei activari sporite a corpului vostru KA.


Exista cateva lucruri pe care le sugeram, referitor la valorificarea acestui catalizator evolutiv. Acest catalizator despre care vorbim se va extinde mult dupa 2012, avand de-a face cu fluxul a ceea ce noi numim vanturi solare. Acestea sunt fluxuri distincte de energie fotonica si magnetica, ce se deplaseaza prin Pamant si in jurul lui. Deschizandu-va fata de aceste forme distincte de energie si incorporandu-le in corpul vostru KA, va intariti corpul KA si va accelerati, in mod considerabil, procesul de inaltare.


Odata cu amplificarea acestor energii solare, se vor amplifica si instabilitatea si nesiguranta lumii voastre fizice, ca si a naturii voastre mentale si emotionale. Lipsa de ratiune si comportamentul impulsiv vor fi in crestere. In timpul ciclurilor de activitate solara intensa, vor exista totodata provocari in ce priveste procesul cognitiv si memoria.


Primul pas in folosirea acestor energii solare, pentru inaltarea voastra in constiinta, este sa le intelegeti natura si sa nu va impotriviti efectelor lor.


Este important sa intelegeti ca factorul cauzal al activitatii solare crescute, din aceasta perioada, nu isi are originea in Soare, ci mai degraba in Soarele Central al galaxiei voastre. Aceasta revarsare de energii extrem de catalitice, dinspre Soarele Central catre Soarele vostru, constituie ratiunea primara a potentialurilor evolutive ale acestui ciclu anume, din activitatea solara. La randul sau, Pamantul este si el afectat, indeosebi prin intermediul corpului sau KA – corpul sau eteric.


Asadar, primul lucru care trebuie inteles este acela ca nu exista scapare din calea acestui catalizator evolutiv. Va aflati aici ca sa treceti prin acest proces – indiferent ca va place sau nu. Asa ca, primul pas este sa nu opuneti rezistenta la ceea ce este iminent.


Cel de-al doilea pas este sa imbratisati si sa folositi aceste energii cu maiestrie — sa stati calare pe coada balaurului, cum s-ar spune. In acest caz, balaurul este asociat cu Soarele in sine, iar coada cu vanturile solare. In aceasta perioada, va puteti inalta la inaltimi mari, doar daca gasiti curajul si metoda de a face acest lucru.


Cel de-al treilea pas privind folosirea vanturilor solare este acela de a le permite sa va influenteze, in mod direct, corpul KA, printr-o invitatie, iar acest lucru e realizat cu ajutorul inimii voastre. Printr-un act de vointa, alegeti in mod exact sa intrati in armonica vibrationala a aprecierii sau recunostintei.


Este important sa intelegeti motivul pentru care va sugeram acest lucru. Nu va exprimati aprecierea sau recunostinta fata de Univers, pentru vanturile solare, ca atare. Alegeti sa patrundeti intr-una din aceste stari emotionale inalte, deoarece ele vor crea un Factor de Atragere a Energiei. Altfel spus, intrati intr-o stare de apreciere sau recunostinta, din motive practice.


Aceste stari emotionale amplifica armonicele receptive ale KA-ului vostru, care va transforma tot corpul KA intr-un vortex receptiv, ce atrage spre el energiile fotonice si magnetice ale Soarelui, accelerand cu rapiditate frecventa de vibratie din corpul vostru KA, corpul vostru eteric.


Prin intermediul KA-ului vostru luati parte la procesul de inaltare. Evident, exista multe metode si cai de a pasi pe scara care va conduce in sus, spre stari mai inalte de constiinta. Insa, indiferent de modul in care e facut acest lucru, sau de curentul spiritual prin care e realizat, corpul KA, Ka-ul vostru, reprezinta temelia de baza.


Crearea unui Factor de Atragere a Energiei


In aceasta metoda simpla, dar deosebit de eficienta, va indreptati constienta asupra corpuluisecundar, KA-ul vostru. Acest corp energetic are aceeasi forma si marime ca si corpul vostru fizic, avand insa o natura energetica si nu alcatuita din carne si sange. El permeaza fiecare spatiu din corpul vostru si, prin urmare, fiecare celula din corpul vostru se afla in corpul KA. KA-ul vostru este totodata deosebit de receptiv la energiile subtile, in special la toate formele de lumina, la fotonii incarcati si la energiile magnetice ce intra in componenta vanturilor solare.


In timp ce va mentineti constienta in KA-ul vostru, generati in mod constient si intentionat stareaemotionala aprecierii sau recunostintei, printr-un act volitiv. Acest lucru schimba armonicele KA-ului vostru, la o frecventa de vibratie mai inalta, care ii este necesara ca sa devina un Factor de Atragere a Energiei.


Continuand sa va mentineti in armonica emotionala a aprecierii si recunostintei, fiti constienti (intelegeti) ca sunteti cufundati in energiile fotonice si subtile ale vanturilor solare. Va scaldati realmente in aceste energii, indiferent ca sunteti sau nu sunteti constienti de ele. In timp ce va mentineti aceasta constienta, impreuna cu starea emotionala de apreciere sau recunostinta, KA-ul vostru va atrage automat in el energiile de amplificare a procesului de inaltare, existente in vanturile solare.


Petreceti cat de mult timp puteti in aceasta stare de inalta receptivitate, hranindu-va din vanturile solare si ingaduindu-i KA-ului vostru sa primeasca aceste energii inaltatoare, deosebit de tranformatoare.


Veti beneficia intr-o masura foarte mare de pe urma vanturilor solare, daca folositi cu regularitate si des, aceasta metoda simpla.


Meditatia Palatul Launtric de Cristal


Va mai sugeram ca, din cand in cand, in mod regulat, sa faceti experiente cu meditatia acustica pe care v-am oferit-o mai inainte, intitulata Palatul Launtric de Cristal / The Crystal Palace Within. (Linkurile pentru a accesa instructiunile privind meditatia, si care includ piesa audio pentru aceasta meditatie acustica, apar la sfarsitul acestui messaj.)


Sumar


Dupa cum vedem noi viitorul vostru curent si probabil, la nivel colectiv, va aflati inaintea unei mari furtuni. Originea acestei furtuni se afla chiar in centrul cosmosului, nefiind altceva decat semnalul prevestitor al transformarii extraordinare. Nu va temeti de intensitatea ei. Acceptati-o si calatoriti cu ea spre inaltimile cele mai mari ale constiintei voastre. Procedand astfel, veti deveni o lumina pentru voi insiva si pentru toti ceilalti.


Hathorii.

3 ianuarie 2011


(Informatii oferite pe 3 ianuarie 2011; postate pe 27 ianuarie 2011.)


Link to the Instructions and audio file for the Crystal Palace Within Sound Meditation (in engleza,  instructiuni si fisierul audio pentru Meditatia acustica Palatul Launtric de Cristal)


Sau, linkul pentru mesajul integral, tradus in romana, in care sunt date instructiunile si fisierul audio pentru meditatia acustica Palaltul Launtric de Cristal si Salile din Amenti.
http://tomkenyon.com/palatul-launtric-de-cristal-si-deschiderea-salilor-din-amenti


Gandurile si remarcile lui Tom


Metoda Hathorilor pentru crearea unui Factor de Atragere a Energiei constituie punctul crucial al acestui mesaj. Dat fiind ca am lucrat cu ea de multe ori si in situatii multiple, pot spune cu sinceritate ca ea este la inaltimea asteptarilor. Ea merita pe deplin atentia celor care doresc sa faca experiente cu energetica inaltarii, indeosebi in timpul unor vremuri atat de optime ca acestea, pentru evolutie accelerata (in maniera vanturilor solare).


Una dintre frumusetile acestei metode simple, dar elegante, este aceea ca amplifica destul de rapid corpul KA, putand fi efectuata fara niciun fel de hocus pocus, adica puteti ajunge la acest rezultat in cateva minute, fara niciun fel de pregatire. Insa exista cateva faze decisive de tranzitie in aceasta metoda si ma gandesc ca va fi de folos sa le lamurim mai bine.


Se recomanda un dram de precautie.


Inainte de a merge mai departe, simt ca ar fi bine sa inserez un semnal de avertisment. Aceasta nu este o metoda pentru amatorii frivoli de curiozitati. Incarcarea corpului KA cu energie suplimentara este o actiune puternica si profunda, care nu ar trebui (dupa parerea mea) abordata cu usurinta.


Unul dintre motive este acela ca, pe masura ce corpul KA se energizeaza, va exista o crestere insemnata a probabilitatii de a simti natura iluzorie a lumii fizice.


De pilda, dupa sedinte deosebit de puternice cu Metoda (adica, Crearea unui Factor de Atragere a Energiei) de multe ori (insa nu mereu) imi simt KA-ul ca fiind la fel de real ca si corpul fizic. In aceste situatii, sunt constient de mediul meu fizic, ca de obicei (prin cele cinci simturi ale mele), insa acesta are o caracteristica tonala suprarealista, avand uneori impresia clara ca ma aflu simultan in doua corpuri — cel fizic si KA-ul.


Aceasta este, de fapt, una dintre modificarile principale ale atentiei, ce pot surveni atunci cand se lucreaza cu KA-ul. Consider ca este bine sa fim constienti de aceasta posibilitate. Asadar,  atunci cand/daca apare, nu va veti gandi ca va pierdeti capacitatea de intelegere mentala a realitatii — acesta fiind motivul pentru care insist asupra acestui aspect.


Consider ca este corect sa spun ca, daca practicati Metoda, veti percepe in cele din urma realitatea fizica, in noi feluri — in special atunci cand KA-ul vostru atinge o masa critica. Prin masa critica ma refer la acele momente in care KA-ul vostru a fost incarcat intr-o asemenea masura, incat va influenteaza perceptia asupra realitatii.


In acele momente, puteti continua – si probabil ca veti continua – sa percepeti lumea prin cele cinci simturi, insa s-ar putea totodata sa intelegeti natura jocului Maya (iluzia simturilor si a lumii senzoriale). Acest lucru poate fi amuzant, insufletitor si fericit – sau, sincer vorbind, foarte derutant.


De fapt, incarcarea corpului KA poate conduce, dupa cum am mentionat mai devreme, la perceptia foarte ciudata de a avea simultan doua corpuri — unul fizic si altul energetic. In timp ce acest lucru indica, de fapt, un progres in privinta dezvoltarii KA-ului, la nivel mental poate fi un lucru dificil, daca nu sunteti pregatiti pentru el.


Dezorientarea mentala provocata de perceperea lumii ca pe o iluzie nu ar trebui sa fie subestimata, mai ales daca nu sunteti pregatiti, intelectual si filosofic, pentru o astfel de perceptie.


Acest lucru ne conduce, desigur, la o enigma filosofica – lumeaeste  reala, sau ea este o iluzie perpetuata de dansul particulelor subatomice, antrenate de ciudatenii si cuarci din taramul cuantic? Pentru mine, ea (lumea) este deopotriva reala si ireala. Iar lucrul care ne determina perceptia asupra ei depinde de ceea ce se intampla in creierul nostru, iar in cazul lui KA, si de ceea ce se intampla in dublul nostru eteric.


Niyama* constrangerii etice


[Niyama* constituie o suita de reguli ale disciplinei individuale, si anume: purificare, multumirea, austeritatea, studiul si adorarea Divinului, dupa Yoga Sutras ale lui Patanjali. N.tr.]


Simt ca orice persoana care alege sa-si incarce KA-ul cu energiile inaltarii trebuie sa aiba un oarecare fundament filosofic, in privinta eticii personale — adica, ce anume va veti ingadui sa faceti si ce nu va veti ingadui sa faceti.


Motivul este acela ca, pe masura ce KA-ul vostru devine energizat, vor apare in mod firesc anumite tipuri de puteri mentale/spirituale. Este totodata esential sa intelegeti (dupa parerea mea) ca, uneori, ar putea apare şi anumite aspecte ale constiintei voastre, care sunt nefavorabile vietii. Aceasta situatie neplacuta (adica, intelegerea, cu smerenie, a faptului ca exista in interiorul vostru ceva negativ) este, in realitate, o oportunitate pentru mai multa introspectie (daca alegeti constienta de sine, in locul inconstientei).


Spus in mod foarte simplu, Niyama constrangerii va ajuta prin faptul ca stabileste limita unui comportament, fie evident (insemnand in lumea exterioara), fie subtil (insemnand in taramurile interioare).


Este la latitudinea voastra sa stabiliti ce constrangere etica alegeti. Insa, pentru aceia care nu au reflectat atat de mult la acest lucru, le ofer o niyama simpla si extrem de benefica:


„Voi face tot posibilul sa raman inofensiv fata de mine insumi si fata de ceilalti.”


Prin faptul ca nazuiti sa fiti inofensivi fata de voi si fata de altii, creati un aliat mental care va va fi de folos, voua si celorlalti, pe masura ce urcati pe Scara propriei voastre constiinte, spre stari  mai elevate de fiintare.


Insa …  daca nu sunteti dispusi sau capabili sa adoptati aceasta simpla constrangere de comportament – sau alta, pe care o alegeti voi – atunci va sugerez cu fermitate sa va abtineti sa folositi aceasta metoda de a va inalta vibratia corpului KA.


Sugestii practice


Conform Hathorilor, orice fiinta vie urmeaza sa fie afectata de vanturile solare – fie ca invita aceste energii, fie ca nu. Pentru unii dintre noi, aceste energii vor fi absolut innebunitoare si greu de luptat cu ele. Altii vor folosi aceleasi energii ca sa se inalte si sa mearga mai sus, pe scara tonala a constientei inaltate.


Exista multe grade sau gradatii ale procesului de inaltare si, daca nu ati citit pana acum mesajul Hathorilor, intitulat Arta de a sari liniile timpului [http://tomkenyon.com/arta-de-a-sari-liniile-timpului], va sugerez sa aveti in vedere sa faceti acest lucru. In acel mesaj se explica conceptul fundamental de inaltare si cum sa te angrenezi in el. Il puteti gasi in arhiva Hathorilor de pe website-ul nostru.


Daca sunteti pregatiti pentru expansiunea rapida a constientei si activarea KA-ului vostru, pe care le aduce aceasta metoda, am cateva sugestii practice pentru voi.


Mai intai de toate, gasiti-va punctul de echilibru. Pe masura ce lucrati cu Metoda, va veti descoperi propria zona de confort – cat de multa energie amplificata puteti suporta in KA-ul vostru. Continuand sa lucrati cu Metoda, veti putea gestiona mai multa energie. Insa nu fortati lucrurile, ca sa spun asa. Fiti blanzi cu voi insiva si fiti cumpatati.


Recomand totodata sa nu se lucreze cu ea chiar inainte de culcare, caci s-ar putea sa nu mai adormiti! Repet, fiecare dintre noi este diferit, iar unii dintre voi ar putea descoperi ca aceasta metoda este un sedativ puternic. Pentru mine nu este.


Fazele de tranzitie ale Metodei


Exista trei faze fundamentale in aceasta tehnica.


Prima faza


Indreptati-va constienta asupra corpului KA, geamanul spiritual sau dublul vostru eteric (KA-ul), cum mai este uneori denumit. Intrucat KA-ul are aceiasi marime si forma ca si corpul vostru fizic, spatiul interior al intregului corp fizic va este intrepatruns de acest corp energetic.


A doua faza


In timp ce va mentineti atentia concentrata asupra intregului corp KA (din crestetul capului pana in varful degetelor de la picioare) aduceti-va emotiile la armonica aprecierii sau recunostintei. Faceti acest lucru, prin simplu fapt de a va reaminti sentimentul de apreciere sau recunostinta. Acesta creeaza armonica necesara pentru formarea Factorului de Atragere a Energiei. Aceasta tonalitate emotionala este absolut necesara pentru crearea Factorului de Atragere a Energiei, dupa cum descriu Hathorii in mesajul lor.


A treia faza


Continuand sa va focalizati constienta mentala in KA-ul vostru si, in acelasi timp, mentinand armonica aprecierii sau recunostintei, intelegeti (fiti constienti) ca va aflati intr-un ocean de energii fotonice si magnetice. Sunteti cufundati in vanturile solare, fara sa trebuiasca sa faceti nimic. Odata ce reusiti sa mentineti acest concept, impreuna cu atentia voastra in KA-ul vostru si cu mentinerea armonicii aprecierii sau recunostintei, KA-ul vostru va incepe  sa atraga de la sine energiile de amplificare ale inaltarii, din vanturile solare.


Aceasta ar putea fi o faza delicata pentru incepatori, intrucat energiile fotonice si magnetice ale vanturilor solare nu se fac cunoscute prin cele cinci simturi. Aceste energii sunt prea subtile ca sa fie detectate prin intermediul simturilor. Oricum, corpul KA le poate detecta – si le va detecta, atragandu-le in el, intr-o maniera foarte asemanatoare (ca sa folosesc o metafora din biologie) cu a unei plante, care simte prezenta apei, pe care o atrage in ea, dupa cum are nevoie.


Repet, fiecare persoana este unica in privinta modului in care percepe lumea fizica si taramurile subtile ale constiintei. O parte din procesul de descoperire, ce apare odata cu crearea unui Factor de Atragere a Energiei, este aceea de a descoperi cum vi se fac cunoscute aceste energii subtile, fotonice si magnetice. Pe masura ce continuati sa lucrati cu Metoda, veti deveni mult mai familiarizati si linistiti cu felul in care percepeti aceste energii subtile si unice.


Un experiment in sfera constiintei si vindecarii

Unul dintre lucrurile fascinante privind aceasta metoda de atragerea a energiei in KA este acela ca ea poate fi folosita pentru a trimite energie vindecatoare si transformatoare si asupra corpului fizic.


Intrucat KA-ul intrepatrunde fiecare spatiu din corpul fizic, nu exista tesut, organ sau sistem care sa fie in afara corpului KA. Ca urmare a acestui lucru, este posibil sa fie atrase energii de inaltare (adica, via vanturile solare), nu doar in KA, ci si in corpul fizic. Fireste, aceasta este o declaratie teoretica, al carei adevar va trebui sa fie demonstrat, sau nu, de catre voi, prin experienta directa – experienta voastra.


Numesc aceasta aplicare a Metodei (Crearea unui Factor de Atragere a Energiei) un Experiment in sfera constiintei si vindecarii, pentru ca fiecare dintre noi isi va gasi propria cale de a lucra cu potentialurile de vindecare, care ne sunt proprii noua. Poate ca unele dintre lucrurile pe care le-am remarcat, atunci cand am lucrat in acest fel cu mine insumi, se vor dovedi de folos celorlalti.


Experienta mea personala este ca, dupa ce atrag energiile vanturilor solare in KA-ul meu si imi las corpul KA sa-si mareasca vibratia pentru un timp, doar imi indrept atentia in orice zona din corpul meu fizic, care are nevoie de „vindecare” si, intrucat energia urmeaza constienta, energiile subtile se deplaseaza din KA-ul meu in zona asupra careia imi indrept atentia.


Asta nu reprezinta concentrare. Repet, nu e concentrare. E la fel de usor ca a respira sau a ridica o pana. Energiile subtile din KA-ul vostru se vor deplasa fara efort in orice zona din corpul vostru, spre care va indreptati atentia — daca ingaduiti miscarea.


In timp ce fluxul de energie subtila curge din KA-ul meu, intr-o regiune din corp care are nevoie de „sustinere” sau de „vindecare”, simt cum tesuturile din acele zone sunt energizate oarecum la fel, insa cu mult mai mica intensitate, ca atunci cand KA-ul meu este energizat de vanturile solare (adica, via Factorul de Atragere a Energiei). Pentru mine, aceasta energizare a celulelor mele apare ca o senzatie fizica, care este agreabila  si/sau energizanta, in zona in care imi indrept atentia. Uneori exista experiente variate de perceptii interdimensionale, cum ar fi lumina si, alteori, chiar si sunet interior (psihic).


Daca alegeti sa explorati acest taram de posibilitati pentru voi insiva, fara nicio indoiala ca veti deveni familiari cu felul in care simtiti energiile subtile de vindecare, in timp ce ele curg din KA-ul vostru, in corpul fizic.


Un lucru de care trebuie sa tineti cont este acela ca energiile vindecatoare si transformatoare din KA au o frecventa vibratorie mai mare (in comparatie cu cea a corpului fizic). Prin urmare, s-ar putea sa descoperiti ca se produce un gen de detoxifiere psiho-spirituala, daca exista multa congestie energetica intr-un organ sau intr-o zona din corp, asupra careia va indreptati atentia.


Fireste ca se poate trimite energie vindecatoare si transformatoare din KA, spre o zona din corpul vostru fizic, fara sa aveti niciun fel de reactii neplacute. Totusi, daca chiar simtiti o stare de disconfort, mai ales de natura mentala/emotionala, ati putea sa cititi un articol pe care l-am scris in urma cu catva timp, intitulat Detoxifierea psiho-spirituala: Ganduri si observatii — pe care il puteti gasi in sectiunea Articole de pe website.

O alta sugestie este sa beti apa, daca ati simtit un raspuns deosebit de puternic in corpul vostru fizic, dupa ce ati facut  Experimentul (in sfera constiintei si vindecarii).


Ganduri de incheiere


Sugerez ca, la inceput, practicarea Metodei (doar construirea Factorului de Atragere a Energiei in sine, dupa cum o descriu Hathorii) sa fie facuta in sedinte scurte. Gasiti timp si spatiu in care sa nu fiti intrerupti. Cinci pana la zece minute sunt mai mult decat suficiente pentru inceput. Dupa ce va incarcati KA-ul, petreceti cateva minute simtindu-va KA-ul, corpul fizic si mediul inconjurator, asa cum vi se prezinta prin cele cinci simturi. Aceasta percepere a KA-ului, a corpului fizic si a mediului vostru va va ajuta sa integrati mai eficient energiile incarcate. Amintiti-va ca realitatea lui KA nu evita realitatea lumii fizice sau a corpului vostru fizic. Ea este o crestere adusa lumii fizice; ea este, de fapt, o alta dimensiune a constiintei.


Cat de mult timp sau cat de des veti simti sa lucrati cu Metoda este o chestiune cu totul subiectiva. Pe langa faptul de a va angrena in aceasta lucrare din curiozitate, consider ca unul dintre cele mai importante lucruri este acela de a fi plini de bucurie, atunci cand creati un Factor de Atragere a Energiei. La urma urmei, in calitate de creator, nu v-ati dori ca bucuria sa faca parte din ceea ce creati?


Nota de Copyright-ul: ©2011 Tom Kenyon  Toate drepturile rezervate.  Aveti voie sa distribuiti copii ale acestui mesaj, in orice format media doriti, atata timp cat nu ii modificati in niciun fel continutul, nu cereti bani pentru el, mentionati autorul si includeti aceasta nota de copyright. www.tomkenyon.com  

marți, 17 aprilie 2012

Un mesaj de speranţă





2012 - A Message of Hope from lampa on VimeoCând vorbim de aliaţii noştri ne referim în general la cei care sunt Lucratori in Lumina, la partea din faţă a activităţilor care au loc cu sprijinul nostru. Ei sunt cei care se pregătesc calea pentru avansarea mai mare de programele noastre, care sunt restaurarea suveranitatea si deschiderea catre calea ascensiunii. Totuşi, în esenţă, fiecare Lightworker unbeknowingly sau nu face parte din Planul Divin, asigurându-se că acesta este de succes. Ce venirea noastră va face este să ne permită să furnizeze detalii cu privire la motivul pentru care suntem aici, şi arată că vom accelera modificările pentru a finaliza toate sarcinile cât mai repede posibil. Noi credem că va pune mintea oamenilor de la odihnă, la intenţia noastră, şi indică în mod clar faptul că am venit în pace.


Misiunea noastra a fost recent schimbata de la rolurile pasive pentru cei care se angajează în mod direct forţele întunecate, şi noi suntem sa executam edictul dat de autorităţile militare că utilizarea armelor nucleare nu va fi permisă. Suntem deschizând calea pentru o declaraţie de pace lumii, la care punctul de utilizarea de orice arme va fi interzis. Ca un precursor al unor astfel de evenimente, avem nevoie de oameni cinstiţi şi de încredere în poziţii de putere, care va respecta astfel de hotărâri. Prin urmare, după cele întunecate sunt eliminate, vom sprijini aceste numiri ca avem nevoie de ele pentru a obţine pe deplin în spatele modificările. Ca rezultat va fi propulsat într-o nouă eră atunci când drepturile dvs. vor fi restaurate, iar puterea a revenit la oameni.Stiind ce este înainte vă rugăm să luaţi în orice inconvenient din mers dvs., deoarece va fi de scurtă durată. Într-adevăr, va fi fost informat cu privire la motivele, şi va fi posibilitatea de a vedea dincolo de problemele imediate. Există un plan meticulos, care va evita orice conditii haotice de la curs de dezvoltare, şi ne-am anticipat toate scenariile posibile. Ceea ce poate părea la prima vedere probleme insurmontabile, se va prezenta nici o dificultate să ne luând în considerare sursele pe care le avem la dispoziţia noastră.Amintiţi-vă Dragii mei, că avem milioane de ambarcaţiuni implicate în modificări în cadrul sistemului solar, şi ele pot fi cu tine în cel mai scurt timp, la toate. Avem tehnologia pentru a păstra Pamantul in echilibru, şi am făcut acest lucru pentru un timp destul de lung. Acesta este acelaşi în cazul în care poluarea este prezent, aşa cum am fost ca să ţină sub control până când poate fi complet eliminate.Pentru noi, divulgarea va fi vazuta ca pe culmile succesului, aşa cum ne putem implica apoi ne direct cu voi şi nu există o mulţime de a face. În mod clar în momentul în care mass-media este eliberat de controlul de Illuminati, mult mai recent, care a trecut şi a plecat nedeclarat va fi dezvăluit. De exemplu, sarcina de a prezenta în faţa justiţiei a aduce criminalii care au comis crime împotriva umanităţii, ar trebui să fie stire de prima pagina, dar nu este. Cu toate acestea, se va ajunge la asemenea proportii, astfel că va fi în curând imposibil de ignorat. Avem un plan de a furniza propriile noastre puncte de ştiri, şi o dată ce sunt introduse la tine, va deveni o necesitate. Fiţi siguri că avem mijloacele de a oferi tot ce este necesar pentru a face ca fiecare suflet este conştient de ceea ce vine, şi că fiecare este oferit şansa de a urca şi ceea ce-l cere.Între timp trebuie să spunem că Lucratorii in Lumina au făcut în mod excepţional de bine în obţinerea de  acum. Unii au avut de suferit pentru necazurile lor, dar au avut credinţă solidă şi de voinţă pentru a continua sarcinile lor. Ierarhia spirituală a avut un rol esenţial în asigurarea succesului, prin organizarea de multi Lucratori intru Lumina sa se incarneze pe Pamant, special pentru acest moment important. Fiţi siguri că, dacă aveţi încă o sarcină neîmplinite, va fi chemat atunci când timpul este potrivit. Acesta nu va fi mult timp înainte de a te afla, si multi vor fi necesare pentru a desfăşura activitatea în cadrul comunităţilor lor. Dacă sunteţi si stiti despre viitor, cunoştinţele trebuie să fie împărtăşită cu cei care au nevoie de informare. Adevărul nu poate fi ascuns nici mai mult, şi în mod clar mai mult se poate deschide mintea oamenilor la alte posibilităţi mai bune.Viaţa trebuie să meargă pe la rutina de zi cu zi, ca ceea ce vine nu se va schimba pentru inca ceva timp. Acesta este prima re-structurare a societăţii, care creează o bază pentru noua paradigmă, şi apoi viaţa dumneavoastră poate fi ridicata până bit cu bit ca vom acoperi nevoile dumneavoastra. Acesta este debarasarea despre societatea a lipsei creata în mod deliberat pentru a vă menţine în sărăcie şi sclavie, astfel încât să devină ridicat la un standard de viaţă în cazul în care aceasta poate fi plăcută şi o experienţă fericită. Acesta nu este destinat să vă plasaţi în lux, dar pentru a vă oferi toate necesităţile pe care toată lumea are dreptul la asta. Nu ar trebui să fie astfel de extreme între bogaţi şi săraci, şi nu există absolut nici un motiv de ce nu ar trebui să se bucure de un standard ridicat de trai.Aveţi răbdare acum că suntem atât de aproape de întâlnire, ori la fel de interesant să mai departe şi ne-am planificat câteva moduri deosebite de a celebra aceasta. Desigur, veţi dori să vedeţi ambarcaţiunile nostre în sutele lor, şi un pasaj magnific va avea loc. Asta ar trebui să elimine frica, şi când veţi vedea că suntem membri ai rasei umane legătura dintre noi va fi de necontestat. Am spus de multe ori că suntem familia ta, deci te-ai aştepta ca noi să aparem foarte similar cu tine. După cum aţi aflat, există, de asemenea, Humanoids printre noi, dar trebuie avut în vedere că zona, de asemenea, extrem de evoluat şi membri ai Federatiei Galactice. Prezenţa noastră simpla in randul  vostru ar trebui să fie suficientă pentru a vă da seama că suntem fiinţe de dragoste. Tu nu poati fi constient de abilitatea ta de a "simti" energia de la orice persoană, dar stim ca va veti simti iubirea noastra şi de pace faţă de tine, atunci când ne vom întâlni.Evenimentele majore sunt peste cateva saptamani, mai degrabă decât luni, dar pentru a permite iniţial o sortare pentru a stabili ca este vorba de destul de mult de organizare. Evident, suntem dornici de a ajunge  cu sarcinile noastre, dar încă mai trebuie să vă asiguraţi că este momentul potrivit. Acesta nu este modul nostru de a grabi lucrurile, aşa cum aţi aflat. Avem o vedere profundă a tot ceea ce se întâmplă, prin urmare, toate acţiunile noastre sunt atent elaborate pentru succes, şi că este ceea ce vă promit.Multumesc SaLuSa.Mike Quinsey.Site-ul: Arborele a Luminii de Aur    

luni, 16 aprilie 2012

MESAJ DE LA ISUS: EU VA SPUN CA VIATA ESTE ETERNA!


MESAJ DE LA ISUS: EU VA SPUN CA VIATA ESTE ETERNA!             “Intotdeauna a existat o sansa ca evenimentele sa fie jucate diferit fata de cum au fost jucate. Nici eu (Isus), si nici cei mari dincolo de mine nu pot sa prezica absolut tot ce se va intampla in viitor. Da, in Mintea lui Dumnezeu toate lucrurile sunt cunoscute, toate rezultatele sunt deja intelese. Dar exista un numar infinit de variante si “culori” pentru un eveniment. Fiecare fiinta care traieste in Universul Universelor are o contributie in evolutia a Tot Ceea Ce Exista. Fiecare posibilitate de alegere ii afecteaza pe ceilalti in feluri neimaginabile voua. Deci astfel, o profetie este adevarata doar in momentul in care este rostita. Cu toate acestea, exista tipare de comportament care sunt deja stiute, de pilda: jucindu-va cu chibriturile, la un moment dat aveti sansa sa va ardeti. Deci intelegerea generala a viitorului este, fara indoiala, posibila si de multe ori este corecta…

Deci, intr-un moment anume, eu am stiut unde au sa ma duca actiunile mele. Iar mesajele au putut avea impactul dorit doar prin eliberarea vietii mele fizice. Asa sa fie! Eu am stiut asa cum si voi ar trebui sa stiti: ca nu exista moarte, ci doar tranzitie. Şi asa a fost ca, cu toate insistentele celor apropiati mie, am continuat predarea lectiilor mele si n-am tinut cont de cele aflate in adincul inimilor acelora care erau impotriva mea. Astfel eu am inceput ultima mea calatorie spre Jerusalem.
JudecataEra o femeie casatorita cu un barbat din Nazareth. Eu il stiam. El, barbatul femeii, nu a ajuns, sa spunem asa, la un potential inalt. El a fost membru al Sanhendrinului. In acel timp, ei au adus aceasta femeie la locul unde trebuia pedepsita prin aruncarea cu pietre in ea, datorita adulterului comis. Multimea obisnuita care se bucura de asemenea spectacole s-a adunat.
Ce scena trista, rezultatul patetic al judecatii peste multe judecati, critica peste critica, frica peste frica! Dupa cum am spus, eu am cunoscut acel barbat. El nu era in nici o pozitie de a judeca pe nimeni, si mai putin femeia care s-a straduit sa traiasca alaturi de el prin efortul fericirii proprii.
Eu am intervenit in numele ei, intreband: “Cine este printre voi fara pacat sa loveasca prima data cu piatra”. Dar in acelasi timp am transmis barbatului informatia ca eu stiu foarte bine stilul lui de viata. Toti barbatii au plecat, pietrele cazand in graba plecarii lor. Am ridicat-o in picioare pe cea lovita, ranita emotional, spunandu-i; “Eu te cunosc si pe tine foarte bine. Eu stiu viata ta si stiu alegerile pe care le-ai facut. Nu sunt in masura insa sa-ti judec alegerile. Doar tu te poti judeca pe tine insati. Nici chiar Tatal in ceruri nu te judeca. El iti ofera posibilitatea de a face alte alegeri. Du-te, sora mea! Traieste viata ta din plin!
Nu judeca si nu vei fi judecat! Acest citat, inseamna, ca o sa vina timpul cind o sa avem acel minunat dar de a revedea toata viata. Iar noi, fiecare dintre noi, o sa fim martorii judecatilor facute impotriva altora, si o sa vedem aspfel adevarul neascuns al alegerilor noastre proprii. Eu va promit, frati si surori, acest lucru: aceeasi energie atrage aceeasi energie. Ceea ce nu ne place si ceea ce criticam si judecam cu asprime la ceilalti este absolut exact ceea ce nu ne place la noi, si ceea ce este necesar sa descoperim in noi insine. Judecata este un act al egoului. Noi suntem ca si magnetii, ii atragem pe altii in viata noastra ca sa ne oglindim unul in celalalt. Toate relatiile noastre exprima acele minunate potentiale pe care trebuie sa le implinim; aceste relatii sunt provocari pentru slabiciunile umane. Acest fapt inseamna ca noi nu putem critica pe nimeni? Putem face ce vrem, dar sa stiti ca energia de critica se va intoarce, si de multe ori aducand stari dureroase. Exista insa diferenta intre a judeca si a discerne. Voi puteti discerne ceea ce nu vi se potriveste, fara a judeca drept fiind bine sau rau, si astfel decideti pur si simplu sa plecati din acea situatie. Deoarece, fratii si surorile mele, eu pot sa va spun ca voi, pur si simplu, nu aveti destule informatii pentru a judeca alegerile celorlalti ca fiind bune sau rele. Eu as putea sa stau aici si sa va exemplific toata ziua evenimente care au fost la inceput judecate ca fiind “rele”, dar apoi s-a constatat ca acele evenimente au adus un mai mare bine. Va rog, nu va judecati unul pe altul, dragii mei, caci nimic bun nu o sa iasa din acele judecati.
Permiteti sa va reamintesc pilda pe care am rostit-o, ce sta in regatul judecatii de asemenea, si care se refera la sansa unui om bogat de a intra in rai si o camila de a trece prin urechile acului.
Cind vorbesc despre regatul lui Dumnezeu ca fiind in interiorul vostru, eu inteleg acest fapt exact asa cum il rostesc. Asa este cind vorbesc despre rai. El este in interiorul vostru. Exista acest rai interior ca un loc fizic? In felul in care voi puteti intelege, da. Dar voi inca trebuie sa treceti prin inima pentru a intelege. Raiul, ca loc, exista pe un plan vibrational inalt, si pe plan interdimensional. Exista, exact asa, asa cum eu vorbesc acum, in jurul nostru si in interiorul nostru. Insa vibratia energiei corpului este necesar sa fie la nivelul acelei dimensiuni pentru a percepe acest adevar. De aceea nu sunt ziduri si garduri in rai. Dupa ce parasiti corpul fizic, voi mergeti, acolo unde propria vibratie va dirijeaza. Deci lumea in care va simtiti atit de confortabil acum, poate, nu va fi ca lumea in care o sa calatoriti.
Permiteti-mi sa fiu clar in ceea ce priveste acest lucru: dupa ce muriti, voi nu deveniti dintr-o data iluminati; voi va incepeti iluminarea din locul in care ati ramas cind ati venit pe pamint. Daca mai aveti de muncit, voi o sa va continuati munca. Voi o sa va mentineti personalitatea, viata emotionala si mentala cu care ati plecat. O sa fie mult mai placuta? Da, pina la urma urmei, este totusi raiul!
Tot ce doriti o sa se manifeste acolo, se manifesta – pe masura ritmului vostru vibrational. Cum isi ridica cineva ritmul sau vibrational? Prin iubirea de sine si prin iubirea pentru ceilalti. Prin a nu judeca. Prin a fi intelegator. Voi deja stiti ca atunci cind experimentati sentimentul iubirii si al bucuriei, voi va simtiti mai usori. Acest lucru se intampla asa pentru ca sunteti, fara doar si poate, mai usori.
Ce au toate acestea de a face cu o persoana bogata si cu intrarea ei in rai? Nu conteaza in realitate daca sunteti bogati sau saraci. Conteaza ceea ce faceti cu viata voastra – cu banii vostri, cu talentele voastre, posesiunile voastre, darurile voastre, gindurile voastre, timpul vostru. Toate acestea determina vibratia voastra. Sursa nu are nimic impotriva bogatiei. Universul este infinit. Nu cunoaste limita. Viata voastra abundenta nu frustreaza pe nimeni de abundenta. Avind o viata frumoasa – si impartasind-o cu altii – este un act de iubire de sine si iubirea de sine inseamna iubire de Dumnezeu. Cheia este in impartasire. Prietenii mei calatori, a da si a primi sunt aceleasi energii!
Ca sa primiti in viata, trebuie sa dati. Sa dati inseamna sa primiti inapoi cu blindete. De fapt, ceea ce dati fara egoism primiti inapoi multiplicat, pentru ca Universul evolueaza in spirala. Energia de frica si suparare exteriorizata vine inapoi la voi in cantitati egale. Dar, energia de a da intelegerea si iubirea vin inapoi la voi multiplicate.
Eu l-am cunoscut pe Lazar din tinerete. Lazar a murit in Bethany pe vremea cind eu am fost sa predau in Philadelphia. Surorile lui, Martha si Maria mi-au trimis vorba ca Lazar moare. Ele au crezut ca eu il voi salva. Nu eu am facut acest lucru.
Lazar a cunoscut invataturile mele. Desi nu si-a adus aminte in acel timp, Lazar a fost de acord inainte de incarnare sa ma asiste in problemele de importanta majora. Nimeni nu are putere peste liberul arbitru al celuilalt. Nici chiar eu! Fiecare om pe care l-am vindecat a fost de acord cu acest lucru, facind astfel parte din misiunea mea. Eu nu am putut sa realizez miracole fara pre-acordul celor care erau implicati. Scopul meu nu a fost sa il salvez pe Lazar de boala, asa cum am facut cu altii, ci sa aduc un mesaj mai profund a ceea ce este moartea, ceea ce aduce – si cauzeaza – atit de multa frica si durere in lume. Şi astfel Lazar s-a supus.
Cind am ajuns Lazar fusese inmormintat de trei zile. Eu m-am intilnit cu Maria si Martha, care plangeau. Am incercat sa le consolez, dupa care m-au condus pina la mormint. Am cerut ca piatra de la deschizatura mormintului sa fie mutata. Bineinteles ca cei care erau adunati acolo au fost socati si tulburati de cererea mea. Le-am cerut sa aiba incredere in lucrarea celui care este Unu, facuta prin mine. Dificil, mormintul a fost deschis, iar mirosul de putrefactie al mortului a umplut aerul. Am mers in interiorul meu intr-o rugaciune profunda, multumind Mamei/Tatalui inainte pentru reinvierea care va avea loc. Apoi, insufletit de puterea divina, am spus Cuvintul si Cuvintul s-a manifestat: “Lazare, iesi afara!”.
Rugaciunea este intentie divina pusa in miscare de vibratie, care poate sa fie pusa in miscare prin gind sau prin cuvintul rostit. Amindoua sunt puternice in felul lor particular. Eu acum va ofer un “secret” pentru a va ruga: Nu cereti nimi! Multumiti ca ati primit deja raspuns la rugaciunea voastra!Puterea de manifestare a rugaciunii se intimpla in Instantul Sfint, prin afirmatie, in ACUM. Daca va rugati pentru ceva in viitor, aceasta se va intimpla in viitor. Cerind ceva acum, acesta opereaza inca dintr-un loc fara putere, dintr-un loc de lipsa de recunoastere. Cerind ceva inseamna ca voi nu aveti acel lucru. Şi eu va spun frati si surori, voi sunteti Dumnezeu, de asemenea. Voi aveti tot ceea ce aveti nevoie pentru a manifesta rugaciunile voastre in viata voastra. Şi fertilizatorul, daca vreti, al rugaciunii sta in incredere, increderea absoluta ca deja ati primit raspuns la rugaciunea voastra.
Aduceti-va aminte, in Univers, unde trecutul si viitorul exista simultan, exista deja un viitor de “voi” care a manifestat deja toate dorintele voastre. Tot ce trebuie sa faceti este sa chemati in fata necesitatea care deja exista in realitatea voastra prezenta. Rugati-va, nu mintii, si niciodata ego-ului, dar rugati-va intotdeauna din inima! Simtiti rugaciunea voastra! Simtiti mirosul, gustati, atingeti propria rugaciune, auziti-o! – faceti totul real! Şi, in final, odata ce ati multumit pentru manifestarea rugaciunii voastre si ati facut-o reala, eliberati-o fara nici un atasament inapoi in Univers ca sa minuiasca detaliile. Dati rugaciunile voastre vulturului care zboara in inalt, deasupra padurii, si care vede mai mult decit puteti vedea voi. Intotdeauna rugati-va dintr-un loc de gratitudine si modestie, cu toate ca puterea se afla in interiorul vostru, de asemenea se afla si inafara voastra, iar actiunile si rugaciunile voastre ii vor afecta si pe altii. Multumiti ca s-a raspuns rugaciunilor voastre, spre binele vostru cel mai inalt, si spre binele cosmic al tuturor. Astfel atrageti un rezervor mai adinc al puterii.
Şi cu puterea rugaciunii mele pentru Lazar, spiritele ascunse ale Universului au lucrat impreuna, dincolo de timp si spatiu, si au reconstituit corpul. Iar sufletul lui Lazar, care a asteptat pe partea cealalta a voalului, a intrat inapoi in forma sa fizica. Şi barbatul Lazar a iesit din caverna, spre uluirea tacuta a tuturor si spre bucuria inimii celor care au fost acolo.
Eu le-am spus: “Fiti recunoscatori pentru puterea si iubirea lui Dumnezeu care da darul vietii! Eu va spun ca viata este eterna! Moartea nu este un sfirsit, ci un inceput. Credeti ce va spun eu, moartea are puterea pe care i-ati dat-o.  Moartea nu este o creatie a Tatalui, ci doar a omenirii. Voi ar trebui sa traiti si sa va bucurati de fructele vietii!”.
Şi eu va spun din nou: moartea este creatia egoului iar egoul este creatia fricii. Eliberati-va de frica si imbratisati viata! Atunci moartea nu mai are autoritate.
Şi ce a devenit Lazar? El a fost de acord sa aiba un rol in misiunea mea, si a fost in centrul multor conflicte nedorite mai tirziu. Dupa moartea mea, i s-a emis mandat de arestare, deoarece el a devenit un exemplu viu al invataturii mele. El nu a mai fost lasat sa mearga liber. Astfel, Lazar a plecat cu familia sa intr-un loc unde se simtea in siguranta si a murit ca un batrin.
Cind fortele de la putere au auzit ca eu mi-am planificat sa merg in Jerusalem, in ciuda mandatului de arestare emis pentru mine, au decis sa ma astepte. Cu toata frica si ingrijorarea apostolilor mei si a companiei lor, eu am intrat pe portile orasului.
O multime imensa m-a urmat – inca mai asteptau sa ma proclam pe mine insumi ca fiind Mesia. Eu am intrat in curtea templului si am inceput sa vorbesc despre iubirea lui Dumnezeu. In curind am fost intrebat: “Este legal ca noi sa platim tribut Cezarului, celui care ne tine in sclavie?” La care eu am raspuns: “Dati Cezarului ceea ce este al Cezarului; dati lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu”. Ce am inteles prin acest mesaj? Voi toti traiti intr-o lume materiala. Aceasta lume este o mare scoala pe care voi ati creat-o pentru voi insiva. Aceasta va serveste. Onorati scoala! Onorati si iubiti planeta si lucrurile pe care voi le creati cu miinile voastre si cu mintea voastra! Onorati-va corpul, care este un vehicul maret pentru spiritul vostru! Celebrati faptul ca sunteti umani, celebrati eforturile, sexualitatea, ideile mari si pasii vostri gresiti! Dar, apoi, in a saptea zi, asa cum spuneam, permiteti acelor lucruri sa plece. Uitati-va in interiorul vostru! Ingrijiti si celebrati spiritul vostru! Intariti conectia voastra cu Divinul! Multumiti ca voi de sunteti Dumnezeu, de asemenea!
Eu am continuat sa vorbesc, dar in curind am fost coplesit de scena din fata mea. Curtea a devenit mai mult ca un loc de piata violenta si zgomotoasa, un loc in care banul evreiesc era schimbat pentru banul de la templu, bani cu care calatorii puteau sa cumpere miel pe care il sacrificau. Erau si vinzatorii de pasari si negustorii care-si ofereau marfa in toate formele comertului uman, si acest lucru se petrecea nu departe de templul sacru construit pentru onorarea Tatalui/Mamei/Dumnezeu. Am incercat sa vorbesc, dar era deja prea mult, fiind sub presiunea umana a celor care se adunasera in acea zi. Eu m-am dus la vinzatorul de bani si i-am rasturnat masa, lucru care i-a incurajat pe cei care ma urmau sa faca acelasi lucru, astfel ca s-a iscat o scena de mare dezordine.
Eu regret acest incident! A fost un raspuns uman si, la fel ca si voi, eu am fost de asemenea uman Am venit aici, in aceasta seara, sa afirm un alt adevar universal: violenta creeaza doar violenta. Aceasta inseamna ca voi nu puteti sa va aparati pe voi insiva, sau pe cei iubiti, sau terenul pe care il numiti casa voastra? Eu nu voi spune ca nu sunt timpuri cind trebuie luate decizii dificile. Şi ca, intotdeauna, nu exista nici o judecata! Iar citeodata violenta trebuie experimentata pe voi insiva sau pe o natiune. Dar eu va voi spune ca nu violenta este raspunsul potrivit intr-o situatie. Aceasta poate serveste pe termen scurt pentru ca situatia sa ia sfarsit, dar aceasta energie care a fost eliberata trebuie adusa inapoi in echilibru, iar acel echilibru poate veni in generatia urmatoare sau mai tirziu, dar cu siguranta vine. Şi eu, de asemenea, va spun ca privind inapoi in istoria noastra pe aceasta planeta, obiectiv vorbind, o sa aflam curind ca violenta a fost intotdeauna prima alegere si niciodata ultima.
Violenta in lumea voastra a fost si inca mai este o mare afacere! A fost facuta acceptabila. A fost justificata! A fost glorificata! A fost pusa chiar si in locul distractiei. Eu nu condamn, doar declar evidenta acestor lucruri. Aceasta este alegerea voastra. Şi acest lucru este onorat!
Eu, de asemenea, va spun despre un alt adevar universal, si anume ca violenta pe care o vedeti in lumea din afara voastra nu va inceta pina ce nu inceteaza violenta din inimile entitatilor umane.Batalia, ura si injustitia pe care o vedeti pe planeta voastra este, pur si simplu, manifestarea exterioara a bataliei, urii si injustitiei din inima umanitatii. Unul dintre cele mai mari adevaruri scrise pe aceasta planeta in Hibru spune: “Pentru a salva o persoana trebuie salvata lumea!”. Acest lucru este absolut adevarat. Vindecati-va inimile voastre! Iubiti-va pe voi insiva, si iubiti-va unul pe celalalt, iar prin acest act voi trimiteti un val mare de iubire care ajunge instantaneu la fiecare dintre voi. Acest sentiment chiar radiaza pina la capatul Universului. Atit de puternica este iubirea voastra!”

duminică, 15 aprilie 2012

Isus a Inviat!!!


Mormântul gol şi învierea lui Hristos reprezintă pentru conştiinţa multor oameni o provocare maximă – de ex. Ioan 20, 11 – Ioan 21. Unele din cauzele principale pentru aceasta sunt: experienţa de fundamentală conform căreia oamenii trebuie să moară, precum şi tendinţa uşor de înţeles de a suprima lucrurile care depăşesc înţelegerea noastră, dar şi concepţiile despre viaţă, rigide şi unilateral materialiste, care încă se învaţă în şcoli.

Cu toate acestea există voci, provenind chiar din rândurile exegeţilor dialectici, cu o gândire uneori de-a dreptul materialistă, care constată că relatările despre înviere sunt cel mai bine susţinute prin mărturii dintre toate relatările pre-creştine, mai bine documentate decât alte povestiri despre viaţa lui Iisus. Este vorba deci de relatări care dovedesc apariţia lui Hristos în diferite locuri, sub un chip nou, nu întotdeauna uşor de recunoscut imediat şi fără echivoc, prezentând unele însuşiri noi, dar totuşi vizibil pentru ochiul muritorilor.
De fapt ar trebui să rezulte de aici să ne conformăm prezentării biblice care presupune procese de transformare reale în corpul neînsufleţit –spiritualizat încă din timpul vieţii – al lui Iisus şi/sau în „trupul” Lui de după moarte (aşa-numitele „duhuri” sunt în mod normal invizibile. Stările de conştiinţă dezintegrate în procesul evoluţiei umane şi-ar putea pierde individualitatea: ruperea este înţelesul literal al cuvântului „păcat”. Aceasta era şi o rupere a omului de Dumnezeu Tatăl. Astfel corpul, partea cea mai neînsemnată a omului, a putut fi acceptată între celelalte domenii ale fiinţei lui Hristos. Cf. în capitolul precedent „şi mormântul era gol”.
„’Eu voi strica Templul acesta, făcut de mîni omeneşti, şi în trei zile voi ridica un altul, care nu va fi făcut de mîni omeneşti.’, dar el vorbea de templul trupului Său.": După înălţarea fiinţei (înălţare presupusă a avea loc la toţi cei care mor) spre alte sfere, respectiv în sferele cele mai profunde ale fiinţei (vezi şi ultimul capitol) ar putea urma – dat fiind că în lipsa însuşirilor individualizante totul este supus sufletului – o „re-creere” a tuturor nivelelor/laturilor unei persoane, inclusiv a unui trup concret – fără aspecte „inconştiente”.
Şi conform concepţiei antroposofice (R. Steiner) trupul înviat al lui Hristos este re-creat ca „nou Adam" - 1. Corinteni. 15:45-47 – şi există de atunci în toţi oamenii ca posibilitate de dezvoltare (aşa-numitul „corp-fantomă“). Învierea este considerată si în cercurile teosofice (A. Bailey) a adevărata re-creere. Oricât de inexactă ar fi uneori concepţia teosofică în unele dintre detalii, teologii creştini ar trebui să răspundă la întrebarea de ce atunci nu produc ei înşişi reprezentări de acest fel – sau eventual chiar mai corecte? – care să corespundă nevoilor unei culturi generale cuprinzătoare. Ezitarea unor teologi de a aborda serios sub orice formă subiectul învierii, nu satisface nici măcar acest criteriu al unei culturi generale solide.

Ar mai fi de menţionat aici că „trupul înviat”, ca parte reală/concretă a fiinţei nu poate fi considerat identic cu corpul aparent (Mayavirupa) cunoscut din literatura esoterică, prin care unii maeştrii yoga susţin că se pot face vizibili ca printr-o haină. În orice caz ele au în comun faptul că ambele arată supremaţia spiritului asupra materiei.
În acelaşi context pot fi văzute şi teoriile, formulate destul de nebulos de unii, despre „corpurile de luminoase”. În acestea este vorba între altele despre ceea ce ia naştere atunci când nivelele superioare ale fiinţei umane se oglindesc în cele psihice. Aceasta formează o poartă prin care omul poate pătrunde în realităţile aflate deasupra psihicului, numite în ebraică şi „Merkabah” fără a-şi părăsi corpul. O contribuţie importantă la aceste teorii a adus-o
 Prof. J. J. Hurtak/ USA: „Cheile lui Enoch" şi „Evangheliile sinoptice” de la Zentrum d. Einheit (Centrul pentru Unitate) Schweibenalb, CH-3855 Brienz. A apărut o mişcare, liberă de limite organizatorice şi care nu aparţine vreunei secte, care urmăreşte un sprijin pentru oameni în această perioadă de trecere, prin folosirea unor energii spirituale, numită de ei „energie luminoasă. Desigur, tentaţia e mare să credem că una sau alta din technicile noi va aduce, ea singură, în sfârşit rezultatul mult dorit –„înălţarea”. În realitate pentru un progres spiritual este întotdeauna nevoie de o dezvoltare integrală, de o maturizare a caracterului. Vezi şi capitolul următor.

Reprezentările despre reincarnare întâlnite în cele mai diverse religii, precum şi în alte tipuri de formulări , văzută ca re-întruparea sufletului într-un corp nou ar fi o „octavă” mai profundă si mai imperfectă a noii Învieri, şi deci nu identice cu aceasta. Teoriile/ Învăţăturile despre o pre-existenţă a sufletului înainte de concepţie, precum şi teoriile despre re-întrupare erau foarte răspândite, după părerea lui Rufinus chiar generalizate, în perioada creştinismului timpuriu. Este totuşi interesant că nu s-a pus în continuare foarte mare accent pe acest aspect. Acest lucru nu se datorează numai faptului că oamenii ar trebui să se concentreze o vreme mai mult asupra vieţii pe pământ – cum susţine R.Steiner în scrierile sale –, după cum nici doar unor eventuale eforturilor ale unor papi avizi de putere de a-i face pe oameni şi mai dependenţi de Biserică prin convingerea că au o singură viată, după cum presupun alţi autori mistici. Putem găsi şi alte fenomene relevante în legătură cu acest lucru. Cel mai important este înrădăcinarea motivului învierii în oameni. Chiar dacă în practică această idee pare a fi „muzică a viitorului”, prin ea reincarnarea ar primi caracterul unui fenomen pe care Iisus l-a înfruntat. Hristos cel înviat nu a trebuit să se întrupeze din nou pentru a se putea arăta oamenilor. În ceea ce priveşte critica multor – nu a tuturor – grupări creştine la adresa învăţăturilor despre înviere trebuie admis că presupunerea existenţei unor legi rigide „spiritual-mecanice” care guvernează destinul, moartea şi reincarnarea, cel puţin în măsura în care sunt considerate un scop în sine, nu corespunde celor trăite de Hristos. Însă aceasta nu vrea să însemne că nu ar fi existat, sau nu ar exista încă posibilitatea reincarnării. Multe aşa-numite „experienţe ale reincarnării” trecute sau prezente nu trebuie minimalizate – chiar dacă nu toate aceste experienţe se bazează neapărat pe o reincarnare reală, ci adesea pe anumite alte elemente. Atâta doar că, în mediul creştin, atunci când ele apar, o fac sub forma unor cazuri izolate/speciale, cum ar fi de exemplu cel al Sfântului Ioan Botezătorul. În loc (ca El) să fi preluat rolul lui Ilie – cum s-a interpretat de cele mai multe ori – Iisus a spus că El este „cine este”. Acesta ar fi însă rolul unei fiinţe trimise din nou pe pământ pentru a înfăptui o misiune deosebită, pentru a-i ajuta pe oameni, şi nu cercul vicios al celor prinşi în ciclul naşterii şi vieţii. De asemenea, în domeniul misticii creştine - chiar şi acolo unde reincarnarea este acceptată ca fapt real (de ex la Lorber) -, este subliniată adesea însemnătatea mai mare a noilor căi de învăţare alternative. Într-o viaţă de om se poate învăţa extrem de mult. Reincarnarea în scopul purificării(catharsis) sau al progresului fiinţei, eventual cu asumarea unor noi misiuni în societate, ar trebui – după experienţe corespunzătoare – să-şi piardă vechiul caracter automatizat – acolo unde ea apare. Astfel de reprezentări perimate trebuie să fi fost motivul pentru care învăţăturile despre reincarnare erau deosebit de suspecte şi condamnabile în ochii creştinilor. La aceasta se adaugă şi faptul că Dumnezeu şi Hristos prezenţi în învăţăturile de altă origine despre reincarnare, nu erau luaţi în considerare. Aceasta însă nu înseamnă că ar fi în mod obiectiv admisibil ca toate fenomenele care provin azi în majoritate din alte religii să fie considerate de la bun ca nerelevante pentru creştini. În primul rând natura fizică, spirituală şi mentală a oamenilor este peste tot aceeaşi, iar de aici se poate – prin comparaţii – învăţa ceva, făra însă a cădea în greşeala egalitarianismului.
Despre efectele concepţiilor rigide despre Karma şi reincarnare am scris în capitolul precedent, „Răstignirea”.
Astăzi se poate observa în multe cazuri cum oameni cu personalităţi marcante ajunşi la maturitate nu seamănă deloc fizic cu părinţii lor. Uneori aceştia par a fi imprimat - într-un grad mai mare decât se întâmplă de obicei - corpului lor din prezent aspectul avut într-o viaţă anterioară, chiar într-o altă cultură. Acest fapt ar putea fi legat de o intensificare a importanţei acordate fiinţei spiritual-mentale în comparaţie cu importanţa legăturilor de familie şi genetice. În aceasta R. Steiner vede o posibilă conexiune cu opera/ influenţa lui Hristos.

În ciuda acestui fenomen nu există nici un motiv să vedem în influenţa lui Hristos o accentuare unilaterală a aspectului spiritual-mental, ci pe termen lung mai degrabă un impuls de a rafina ambele aspecte şi a reface armonia între ele. Intelectul/Spiritul, sufletul şi corpul trebuie să se armonizeze (ceea ce azi cu siguranţa nu este cazul întotdeauna). Tocmai drumul spre Înviere nu trebuie interpretat ori asumat doar prin muncă spirituală aşa-zisă „necorporală“, ci prin acceptarea ideii de transformare a corporalului în spiritual şi a spiritualului în corporal – drumul începe abia dincolo de interpretările intelectuale unilaterale. Cf., de ex. Luca 24:36-43.
O ideologie a anihilării individualităţii popoarelor înt-o omenire uniformă este tot atât de străină de acest impuls, pe cât de străină este şi ideologia unei rase superioare discriminatoare. Există părţi şi există întregul. Desigur asta poate suna ca ceva de la sine înţeles, dar din păcate azi nimic nu mai este de la sine înţeles, totul trebuie conştient prelucrat.
Motto-ul lui Hristos este: "Iată, Eu fac toate lucrurile noi". Chiar dacă în fond el se adresează miezului individualităţii, unde omul nu este „nici evreu, nici grec...”, ci om, prin aceasta nu se face referire la vreo supra-conştiinţă umană generală, ci la ideea că Dumnezeu gândeşte, respectiv acţionează prin om ca individ. Pornind de la ceea ce este individual în fiecare, omul poate construi/crea noi comunităţi, care nu îşi au bazele în vechile legături de familie, de clasă socială, castă etc. Între aceste noi relaţii bazate pe spirit pot desigur să se păstreze şi cele „vechi”, eliberate însă de vechile constângeri şi devenite astfel relaţii liber alese.
În legătură cu observaţiile legate de acţionarea asupra întregii omeniri prin câmpuri de energie, făcute în capitolul despre răstignire, trebuie subliniat aici că după ce Hristos a trecut deja prin toate aceste stadii, ele sunt toate „prezente" simultan. Chiar dacă paşii lui Hristos, şi succesiunea lor sunt păstrate, o „re-trăire a răstignirii” este ceva diferit, după ce se prefigurează în ea impulsul învierii. Nu este de la sine înţeles faptul că, inclusiv în cazul unei imitări serioase, trebuie să intervină moartea fizică înainte ca „energia/puterea de înviere” să poată acţiona. Experienţele mistice confirmă acest fapt, puterea de înviere poate fi resimţită ca o forţă de atracţie aflată in spatele tuturor gesturior, chiar a celor mai simple.
Pe alt plan R. Steiner a considerat că tradiţia Paştelui funcţionează azi unitar; la aceasta s-au adăugat şi alte dezvăluiri, cum ar fi o „eterizare a sângelui”.
Şi ceea ce a fost elaborat de „Discipolii lui Iisus Hristos“ împreună cu el, are astăzi relevanţă.
În acest context este interesant că există noi tendinţe care nu mai împărtăşesc presupunerea universală a iminenţei morţii corpului.

Filosoful şi maestrul yoga Aurobindo,după trecerea prin experienţa Nirvanei, a depus eforturi/ într-o direcţie asemănatoare, şi a căutat „să aducă în viaţa pământească energii supramentale”. Tovarăşa sa spirituală „Mama” Mira Alfassa reuşea prin această energie să străpungă acele straturi ale corpului/materiei fizice care încarcă gândirea şi care sunt legate de programele morţii. În acelaşi timp ea a trăit aceasta ca pe „acţionare asupra unui corp al omenirii”.  

R. Steiner a vorbit în alt fel despre verigi, respectiv „corpuri/întrupări” superioare, nou apărute ale fiinţei, aflate deasupra raţiunii şi care ar face posibilă apoi re-formarea conştientă a vechilor nivele emoţionale, a energiilor vitale eterice şi a nivelelor fizice ale fiinţei. El numeşte aceste verigi superioare ale fiinţei „Eu spiritual, spirit vital, om spiritual”. S-ar putea crea impresia că aceasta profeţie s-ar putea împlini abia într-un viitor îndepărtat. Dar o comparaţie cu dezvoltările contemporane arată că aceasta poate fi deja măcar şi parţial relevantă.
Şi în Budhismul esoteric aceste ”întrupări” superioare erau indicate cel puţin ca posibilităţi pentru Budha - „Dharmakaya, Sambhogyakaya, Nirmanakaya".
E drept că în cadrul acestor orientări diverse nu se cristalizează scopuri, metode sau rezultate propriu-zise. Ceea ce devine însă clar este că diferiţi oameni, independent unii de ceilalţi, abordează aceleaşi domenii, astfel că ele pot fi considerate reale.

Descriem aici si o altă experienţă din secolul nostru:Carl Welkisch, „Im Geistfeuer Gottes".(„În focul/flacăra spiritului lui Dumnezeu”). Acesta a fost un mistic creştin, care, fiind fizic extraordinar de sensibil, a simţit că are misiunea, confirmată prin viziuni, de a fi instrumentul folosit de Dumnezeu pentru a transforma corpul omenesc. Dat fiind că adesea oamenii cu „misiuni” neobişnuite „divine” îşi închipuie că ei sunt singurii aleşi, pe când de fapt această „împărţire a misiunilor” de către Dumnezeu este mult mai complicată, ei vor fi uşor calificaţi drept „nebuni”. Dar cine este familiarizat cu natura experienţelor mistice, poate totuşi să îşi dea seama că aceste trăiri sunt de o reală importanţă, în ciuda posibilelor accente subiective, iar acest lucru este valabil şi în cazul lui Welkisch.

„Immortality", imortalitatea, este predicată mai ales în SUA de grupări speciale numite „cercuri vindecarea spirituală”. Se încearcă o terapie care să ne vindece de „închipuirile despre mortalitate”. De asemenea aceste grupări încearcă să contribuie la prelungirea reală a vieţii, o viaţă radiind de pozitivitate. Pentru aceasta se recurge la tehnici respiratorii numite „Rebirthing” (eng. „naştere din nou”) menite să contracareze trauma avută la naştere, precum şi la o alimentaţie sănătoasă.bbb

Chiar dacă în cazul acestor grupări Hristos este mai mult o noţiune marginală, şi pentru ei numele unor creştini sunt adevărate definiţii, cum ar fi de exemplu cel mormonei Annalee Skarin care a scris despre propriile experienţe privind de- şi rematerializarea corpului în contextul relaţiei ei spirituale cu Dumnezeu.
Alţii, în domeniul medicinei, cercetează metode hormonale care pot avea ca efect o anume întinerire. Şi în acestea se găsesc motive rezonabile, nu toate pot fi puse în seama megalomaniei.Cu toate acestea trebuie ţinut seama de faptul că, în spiritul lui Hristos, ar fi vorba de fiinţa umană ca întreg, şi nici într-un caz de un cult ar corporalului, care are în vedere doar viaţa trupului ca valoare unică şi supremă. El (Hristos) nu urmăreşte nici simpla re-vitalizare a unor celule, ci o tămăduire integrală a corpului – incluzând celulele, organele etc – şi a nivelelor spirituale ale omului. De asemenea ceeea ce e important pentru Hristos este libertatea de a trăi şi nu o constrângere la viaţă. Nu trebuie să generalizăm astfel de intenţii la toate orientările descrise mai sus, dar ele trebuie menţionate ca posibile surse de pericol pe calea aceasta dificilă.
Puterea de a învia, trăită cu Hristos care a folosit această putere în mod vizibil şi integral, pare a fi de fapt „fermentul” unei dezvoltări armonioase în această direcţie. Multe lucruri pe care El ni le-a dăruit în germene, nu sunt împlinite încă. De aceea este oportun să ne raportăm în mod conştient la El in aceste încercări.

„Învierea" nu mai este între timp doar o experienţă pur spirituală. Prin ea se poate reînnoi permanent totul în viaţă, idee pentru care o grupare neo-apocaliptică mai puţin cunoscută, şi anume„Lichtzentrum Bethanien" (Betania Centrul Luminii) din Sigriswill, Elveţia, în revista lor, „Lichtbote” („Solul Luminii”), au introdus termenul „Viaţă prin înviere”.

După „poarta îngustă” a crucii, urmează abundenţa. Iisus a spus în repetate rânduri că abia prin faptă calea Lui va deveni limpede. Doar înaintarea pe calea individuală a „urmării lui Hristos” ne pot ajuta să înţelegem acest pas ce duce mai departe. După cum am văzut acest drum nu este uniform, nici nu progresează uniform pentru a culmina într-un singur punct, ci se arată celor care-l urmează asemenea unei construirii sub îndrumarea lui Dumnezeu a unei clădiri imense, în care fiecare nouă piatră este clădită pe cea dinainte. Pietrele simbolizează capacităţile/calităţile fiinţei umane care supravieţuiesc clădirii. După cum primul om, conform diverselor scrieri sfinte, a fost creat perfect, tot aşa el poate prin trăirea comediilor respectiv a dramelor vieţii să re-înnoiască această perfecţiune, să devină „desăvârşit precum Tatăl ceresc”, promite Hristos oamenilor. Acest lucru nu este valabil doar pentru paşii cei mai uşori pe această cale, ci şi pentru pasul învierii – El nu a pus limite, şi nici nu a declarat că puterea de înţelegere a oamenilor din acele vremuri ar fi măsura înţelegerii umane dintotdeauna. El însuşi stabileşte noi măsuri, cf. expresia „Eu sunt...” în Evanghelii: „Eu sunt pâinea vieţii”, „Eu sunt Lumina lumii...”, „Eu sunt uşa”, „Eu sunt Păstorul cel bun” ba chiar „Eu sunt Învierea şi Viaţa”; iar cei ce cred „vor trăi (veşnic), chiar dacă ar muri acum” şi nu abia după Judecata de Apoi cum susţin anumite orientări religioase; „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”, „Eu sunt adevărata viţă, şi Tatăl Meu este vierul...voi sunteţi mlădiţele” , „Eu Sunt Impărat. Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit in lume, ca să mărturisesc despre adevăr”. Hristos este acel EU SUNT în oameni, diferit de Eu-l egocentric obişnuit.