sâmbătă, 16 februarie 2013

Bab'Aziz



O poveste spirituala care scoate in evidenta calatoria sufletului, credinta pe drumul propriu al vietii, cercetarea pentru cele mai profunde intelesuri, dorinta de a atinge telul suprem, un tel universal totodata, si in ficare caz usor diferit - dragoste, adevar, spiritualitate sau cum vreti sa ii spuneti.
Si cum se intampla de obicei in viata ajungem sa ne dam seama ca, cautarea insasi este ce am cautat defapt. O poveste universala despre cele mai profunde pasiuni care a atins si miscat vreodata sufletul umanitatii.
Scurta descriere de pe cinemagia.ro : 
Doua siluete firave strabat imensitatea desertului: Bab'Aziz, un batran dervis orb, si nepoata lui, micuta Ishtar, care il calauzeste spre marea intalnire a dervisilor. Legenda spune ca locul secretei adunari, ce are loc doar o data la 30 de ani, nu poate fi descoperit decat de cel care stie sa asculte cu inima linistea infinita a desertului. Pana sa ajunga la destinatie, cei doi intalnesc alti ratacitori cu destine romantice si deapana povestea printului care a renuntat la bogatiile regatului sau, pentru a cunoaste bogatiile spiritului. 

Dervisii fac parte din curentul spiritual denumit sufism. Sufismul este o traditie spirituala in cadrul religiei islamice. 
"Scoala initiatica a Islamului bazata pe interpretarea esoterica a Coranului. Sufitii erau adeptii unei realizari personale a prezentei divine, starea de extaz era obtinuta prin meditatie profunda si repetarea numelui lui Dumnezeu.”Vizionare placuta!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu